Blog - Végvári Cukrászda

Végvári logo
Tartalomhoz ugrás

Néhány nap és itt a Karácsony

Végvári Cukrászda
Közzététel szerző: Váradi Eszter itt Ünnepek · 19 December 2019
Tags: Ünnepek
Néhány nap és itt a Karácsony. A gyerekek izgatottan várják, hogy díszíthessék a karácsonyfát, és bontani kezdjék a fa alatt az ajándékokat. A felnőttek pedig egy végtelennek tűnő lehetetlen küldetésbe kezdenek, hogy  végezzenek a nagytakarítással, megszerezzék a Jézuskának írt levélben szereplő hőn áhított ajándékokat, az anyósnak a sálat, nagypapának a nyakkendőt, meglepjék az összes rokont, teljesítsék a munkahelyen az elvárt év végi hajtást, az asztalokra pedig odavarázsolhassák a különleges ünnepi fogásokat és a Karácsony elmaradhatatlan süteményeit.


Nem kis stressz ez, igyekszünk megfelelni, versenyt futunk az idővel, kutatjuk a padláson a dédi régi szakácskönyvét, hogy idén olyan bejglit tudjunk sütni, amely a gyerekkorunk emlékeit idézi. Mégpedig azért, mert mind gyerekek maradunk a szívünk mélyén egy életen át. A Karácsonyhoz fűződő kellemes emlékek régmúlt idők után vágyunk, hogy azt a meghittséget varázsolhassuk a fa alá Családunk számára, melyet mi is átéltünk egyszer régen. Az emlékeket pedig úgy tudjuk visszaidézni, hogy megérezzük a szánkban az igazi zserbó semmihez sem fogható ízét, megérezzük Nagyanyánk bejglijének, mézes süteményének, flódnijának semmihez sem fogható zamatát, azokat az illatokat, amelyek előcsalogatják a régmúlt Karácsonyok önfeledt varázsát.

Közben pedig rohanunk, mert azt gondoljuk, hogy a csodát csak így van esélyünk odavarázsolni a szobánkba az ünnepre. A nagy rohanásban pedig elveszítjük az ünnep igazi értelmét, a közösen töltött időt, az életre szóló emlékeket, melyeket mi magunk írunk és élünk meg nap mint nap. Nem kell legyőzni önmagunkat, hogy a legjobbak lehessünk. Attól leszünk a legjobbak, ha meg tudunk állni, hogy érezzük kicsit ezt a kellemes melengető érzést mely a szeretet ünnepén mindannyiunk szívében ott topog gyermeki izgalommal. Mi azért dolgozunk, hogy segítsünk Nektek megélni az igazi ünnepet. Nem történik semmi baj, ha szétreped az a bejgli amit késő este próbálsz megsütni, és végül nem sikerül.

A Végvári Cukrászdák csapata ezért dolgozik, hogy te leülj és játssz a gyerekekkel, összerakd végre azt a kirakóst, helyére kerülhessen minden. Varázsold az ünnepi asztalra gyermekkorod mesés ízeit a mi segítségünkkel. Ne aggódj,hogy időben elkészülsz -e. Nálunk egy összeszokott vidám csapat sürög már a cukrászműhelyben, szól a karácsonyi zene, a teret betölti a sütemények mámorító, mézédes illata. Készül a tökéletes bejgli, pont úgy, ahogy a Dédanyád ízesítette. Tudjuk a receptet, elkészítjük Nektek. Friss,minőségi alapanyagok,az elengedhetetlen illatos fűszerek, és egy nagy csipet szeretet lapul a szakértelem mögött. Mert amit Nektek készítünk az a mi gyermekkorunk emlékeit is segít felidézni. Jönnek a vendégek,mindenkinek a kedvébe szeretnél járni.

Nincs két egyforma kérés. Mindegy,hogy édes vagy sós finomság, vendégváró falatka, aprósütemény,vagy tortaszelet a kérés. Az ünnep fényéhez azzal tudunk hozzájárulni, hogy levesszük a sütés gondját a válladról, hogy megkíméljünk az ezzel járó munkától és stressztől, és időt adjunk Neked az összes többi teendődre, talán pont magadra, hogy Te is élvezhesd gyermekként ezt a csodás ünnepet, amely csak a szeretetről kell, hogy szóljon.

Áldott Békés Karácsonyt kíván a Végvári Cukrászdák csapata!


Vissza a tartalomhoz